September 21, 2009 Off

Umbra şi umbrela

By in povestiri

De câteva săptămâni mă urmăreşte această poveste, dar nu i-am inventat decât titlul, Umbra şi Umbrela. Ştiu că este vorba în ea despre două surori, care nici n-ai zice că sunt surori, într-atât îs ele de diferite.

În toată această perioadă, Umbra m-a monitorizat zi de zi, insistând să mă apuc de scris. De îndată ce observa că scot pantofii să-i încalţ, se lipea de tălpile mele şi se ţinea scai din urma mea oriunde nu m-aş fi dus.

Umrela, din contra, îi fluiera în cot de povestea mea. Era o fluturatică. Întotdeauna zăbovea prin vreun bar în timp ce soră-sa, Umbra, mă conducea fidelă până acasă.

O vreme, n-am auzit nimic despre ea, dar simţeam că venise timpul ca cele două surori să înceapă să-şi vorbească.

Momentul s-a ivit neanunţat imediat ce nişte nouri plumburii de ploaie s-au ferit îmbulzinudu-se, făcând loc unui gălbenuş de soare. Soarele strălucea ca nou după ce se îmbăise cu picături de ploaie şi tocmai schiţa pe fundalul norilor supăraţi un curcubeu din şapte culori.

– Roşu, oranj, galben, verde, azuriu, albastru, mov! număra Umbrela.

– Ce e? Ce e? Lasă-mă, să văd şi eu! o implora Umbra.

Dar oricât de tare se căznea Umbra să privescă cerul, Umbrela îl acoperea cu obrăznicie şi nu o lăsa să vadă nici un crâmpei din curcubeu.

– Eşti o crudă! strigă Umbra.

Mi s-a făcut milă de ea. Atunci am observat că percuţia stropilor de ploaie de pe suprafaţa Umbrelei încetase, astfel încât am strâns-o neîntârziat dintr-o singură mişcare.

Umbra radia de bucurie.

Umbrela tăcea îmbufnată.

“N-am să reuşesc să le împac niciodată”, am oftat eu.

P.S. Pentru Umbra şi Umbrela, o ultimă tentativă:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Gu2pVPWGYMQ]


Tags: ,

Comments are closed.