March 4, 2010 Off

Die schönsten deutschen Bücher

By in idei

Ja, ja!

În vacanţa de an nou am discutat pe blog despre coperte într-o bucurie. Discuţiile au “degenerat” într-o frumuşică expoziţie de carte germană adusă la Chişinău cu ajutorul ereticilor Vasile Ernu şi Ioana Gruenwald, cărora li s-a alăturat şi umilul şi modestul Zen. 😉 Expoziţia urmează să ajungă zilele astea direct zum Librăria din Centru, care se află, după cum cunoaştem cu toţii, taman pe Stefan der Große Strasse. Sub aur.

Iată despre ce e vorba:

COMUNICAT DE PRESĂ

Design de carte germană la Chişinău

Centrul de Carte Germană din Bucureşti şi Editura Cartier vă invită miercuri, 10 martie, ora 18.00, la Librăria din Centru, Bd.Ştefan cel Mare nr.26, , la vernisajul expoziţiei de carte „Cele mai frumoase cărţi germane 2008-2009”

În deschidere vor lua cuvântul: Ioana Gruenwald, Vasile Ernu şi Sorin Hădârcă (Madrizen)

Expoziţia include titlurile laureate,  la cel mai important concurs de design de carte din Germania, „Die schönsten deutschen Bücher”, organizat de Fundaţia Buchkunst din Frankfurt.

În fiecare an, cu ocazia Târgului de Carte de la Frankfurt, are loc festivitatea de premiere a titlurilor alese de un juriu independent.  Peste 40 de titluri, premiate la mai multe categorii,  stabilite după criterii foarte precise cum ar fi: debut, beletristică, non-fiction, carte de copii, manuale, carte bibliofilă etc. Aşa cum declară conducerea Fundaţiei Buchkunst, toate aceste cărţi trebuie să fie “exemplare din punct de vedere al concepţiei grafice, al layout-ului şi al execuţiei tipografice”.

Cărţile laureate sunt ulterior constituite într-o expoziţie  –  care include de fiecare dată şi un catalog – care itinerează  la numeroase târguri de carte din lume. La Bucureşti ele sosesc de peste 5 ani de zile şi acum ne bucurăm că le putem aduce pentru prima oara la Chişinău. Peste 60 de volume care vă aşteaptă să le răsfoiţi, să vă bucuraţi şi mai ales să vă inspiraţi.

www.stiftung-buchkunst.de, www.cartier.md, www.bukarest.buchinformationszentrum.org


Tags: ,

Comments are closed.