April 10, 2011 Off

Du Rango

By in film

Oi, dapu filmulețu ista, Rango (2011) e filozofic nu șagă. Foarte tare, frate. Momentul când cameleonul Rango (Johnny Depp) realizează că e Nimeni și doar în măsura în care își sfidează destinul devine Cineva, e super-tare. Doar că el e cameleon, înțelegi? Un Nimeni sui generis. Camuflaj, bre! Ceva asemănător în The Comedians (1967). Mă refer la maiorul Jones, desigur. Numai că Rango e cu happy-end.

Deci. Gore Verbinski primește pentru Rango un „tare bun”. Pentru adulți. Găsești globalizare. Găsești the other side. Găsești fabrica de vise. Găsești halucinații cactigene suprarealiste inspirate de Salvador Dalí. Spiritul vestului sălbatic întruchipat de un Cowboy Fără Nume care pare să fie inspirat dintr-o specie mixtă de Clint Eastwood și Tom Waits.

Pentru pici? Ăă… În primele 5 minute s-au cerut acasă, căci animăluțele din Deșertul Mojave nu-s tare Disney-like. Mai ales Armadillo. Noroc că mi-am amintit de unul haios pe care îl văzusem la Grădina Zoologică ca să-i amuze. Dar pe urmă s-au lăsat prinși de acțiune. Și au ieșit de la film ca niște mici super-eroi.

Încă ceva. Toate animăluțele (cu excepția cameleonului desigur) sunt originare din Deșertul Mojave.

¡Aprovecha!


Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.