August 26, 2009 Off

Realitatea bate ficţiunea (I)

By in digresiuni

Câteva evenimente noi spicuite pentru rubrica “Realitatea bate ficţiunea”.

Atleta sudafricană, Caster Semenya, câştigă cursa de alergări de 800 de metri în cadrul Campionatului Mondial din Berlin şi intră în încurcătură. Medalia s-ar putea să-i fie luată pe motivul că nu este clar dacă respectiva/respectivul este doamnă sau domn. Cică nivelul de testosteron este caracteristic speciei de bărbaţi (să înţeleg că lipsa semnelor genitale exterioare nu se mai pune la socoteală în medicina modernă?). Dar argumentul respectiv mă interesează mai puţin. Mă întreb: oare nu s-au putut clarifica în privinţa acestui detaliu înainte de intrarea atletei/atletului în competiţie? Şi dacă nu câştiga – totul avea să fie bine-mersi?

Oricum, cred că pe viitor competiţiile sportive segregate pe bărbaţi şi femei vor dispărea în favoarea unor competiţii mixte. Dacă e vorba să fim egali, atunci să fim egali până la ultimul detaliu.

Între timp, în Marea Britanie apare o nouă specie de hoţi de buzunar. Respectivii nu-ţi mai fură banii din buzunare ca pe timpurile bune de altădată, ci îţi bagă în buzunar reclame, strecurând pe neobservate şi câte o bancnotă. Se cheamă put-pocketing şi mi se pare ingenioasă ideea de a îndulci spam-ul cu o mită mititică, atâta cât să nu se supere seniorul.

Vreau la Londra.

800x600_strong_woman_3

Admiraţi femeia kung fu: Zhang Tingting

O femeie din China, a cărei nume nu pot să ţi-l comunic din cauza că nu-l cunosc (o văzusei la rubrica No Comment) are o coadă de oţel. Mă refer la coada de plete şi, bineînţeles, vorbesc la figurat. Tipa sparge cărămida lovind-o cu coada şi trage (tot cu coada) şase automobile!!! Îmi imaginez care a fost tranzacţia cu ziariştii: dacă reuşeşti – ai 1000 de yuani; dacă ţi se zmulge părul din cap – ai 100,000 yuani (un reportaj în care se zmulge părul ar avea probabil o audienţă însutită – îmi imaginez presiunea exercitată de rude!).

Prudentă, chinezoaica îşi ţinea părul cu mâna în timp ce trăgea maşina în remorcă.

P.S. Ba da, pot să-i comunic numele – o cheamă Zhang Tingting. Google le ştie pe toate!

Asta nu ştiu dacă-i adevărată, deşi este confirmată de prietenul meu I.

În satul Z de pe al nostru tărâm mioritic s-a deschis un nou cimitir. Lumea… ştiţi cum e – se trage să moară alături de rubedenii. Ca să rezolve cumva lipsa de entuziasm, primarul a găsit soluţia optimă: un televizor color primului îngropat în noul cimitir! Din nou, îmi imaginez presiunea familiei:

– Costică? A, Costică! Ar fi fain să avem şi noi un televizor color, ce zici?


Tags:

Comments are closed.