January 6, 2013 Off

Polar Times

By in digresiuni

Ursul Polar desfăcu ziarul și începu să citească. Fulgii de zăpadă mușcau din literele alfabetului arctic, astfel încât mamiferul se văzu nevoit să-și întrerupă lectura pentru ca să-și confecționeze niște ochelari din gheață. Ce n-ai zice, dar de gheață nu ducem lipsă, se gândi  în sinea sa ursească Ursul Polar, mândru de patria sa. Ia să vedem, își zise ursul, potrivindu-și mai bine ochelarii pe bot.

INTEGRAREA EUROPEANĂ ESTE MAI APROAPE CU 8,7 KM

Ursul verifică data ediției. Carevasăzică e din 1 septembrie 2575. Prin urmare numărul a văzut lumina tiparului până la căderea nopții. Polarul se scărpină după ureche și își făcu socotelile în cap. Înseamnă că acum suntem la 543 km distanță de Uniunea Europeană, concluizionă ursul, ai cărui ochelari de gheață începură să se topească. Mda…, mai gândi el, cu așa tempouri nu mai ajung să prind vectorul european. O să ne integrăm cu aisbergurile, că nu nu vrea nimeni…

Dar ce bine-ar fi… își permise ursul să viseze cu ochii deschiși, lingând un cub de vin înghețat pe care îl păstra de la vizita inopinată a celor doi consultanți din Republica Moldova. Moldovenii aderaseră la Uniunea Europeană încă din 2045 și, bineînțeles, aveau ce spune la capitolul integrării. Ei erau finanțați de Regatul Norvegiei, care-i mandatase să întrebe despre petrol și gaze naturale, însă moldovenii au adus câteva cuburi de vin înghețat și le-au povestit urșilor despre civilizația europeană, principiile și valorile ei.

Bineînțeles, integrarea europeană nu se putea produce fără anumite sacrificii. Standardele europene, patul lui Procust… Uite foca de exemplu, ea nu se înscria în standarde, dat fiind că conținea prea multe grăsimi. Dar grăsimile sunt necesare pentru a menține temperatura corpului, ce-o să ne facem fără ele? se întreba Ursul Polar în sinea sa ursească.

Lasă că ne descurcăm, încerca să gândească pozitiv ursul, că doar s-au descurcat și alții. La urma urmei, luăm un credit, ce naiba! Ursul Polar se uită îngândurat la scheletul morsei care, în starea lui actuală, nu ținea nici de cald nici de rece. Deasupra calotei glaciare se unduia cu nonșalanță Aurora Boreală. Aurora era de culoare albastră, stelele erau de culoare galbenă.

Eh, se gândi Ursul Polar, făcând socotelile în cap, precis că în primăvară o să fim la 540 km distanță de Uniunea Europeană.


Tags: ,

Comments are closed.