May 15, 2012 Off

Meciul dintre homofobi şi homofili se amână

By in digresiuni

Exponenţii principiilor şi valorilor europene, care mai vii, care mai decedaţi, se foiesc în cuiburile lor păgâne. O fantomă bânturie prin Europa. S-a răspândit vestea că în Mesopotamia Nistreană urmează să se construiască baze de odihnă pentru homosexuali. Măi, să fie! Ai auzit şi tu, Oscar? Ai auzit şi tu, Freddy? Ai auzit şi tu, Virginia? Of… am auzit. Mă enervează c-am murit. Amu-i amu, se gândeşte Elton, bucuros în sinea lui că încă e viu şi are şanse egale să apuce această minune a lumii.

Andy Warhol se întoarce pe urechea dreaptă în racla sa decorată cu inscripţia R.I.P. tirajată în culori roz, mov, bleu şi bej. Vă imaginaţi, scânceşte Andy, mi-am ars viaţa în New York City şi javra asta abia acum urmează să înceapă? În Las Vadul-lui-Vodă! Unde-i dreptatea, întreb? Ce tu, Sausalito! Ce tu, Sitges! De aici încolo raiul homosexualilor e pe Nistru. Piotr Ilici Ceaikovski deja lucrează la uvertura preconizată pentru deschiderea sezonului. Allan Ginsberg deja scrie poemul “Urletul-2″.

Măi ce animale, gândesc sacerdoţii ultra-ortodocşi din Mesopotamia. Cum să le permitem ălora să facă aşa ceva enoriaşilor noştri din specia hetero sapiens? Inadmisibil. Eu am auzit că-i contagios. Băi, tu nu eşti cast? Ba da, îs cast, dar eu prefer castitatea heterosexuală. Cât de bine te-nţeleg, frate. Mai răi decât animalele, zău. Să stea acolo în Europa lor, cu principiile şi valorile lor străine plaiului nostru. Vor să ne ia copiii şi să-i convertească la homosexualism. N-o să mai vină nimeni la biserică. Cruciadă, facem? Flash mob.

Meciul dintre homofobi şi homofili se amână. Homosexualii nu au cumpărat suficiente bilete. Nediscriminaţi de nimeni, ei sunt obligaţi să-şi ascundă identitatea. Rata sinuciderilor în rândurile homosexualilor este de zece ori mai mare decât în rândul heterosexualilor. Oare de ce suferă? Oare când o să înţeleagă că în Mesopotamia nu există discriminare? Oare când o să înţeleagă că nu au dreptul să existe? Să existe, dar fără drepturi. Se vor descurca şi aşa. Nouă nu ne pasă.

Oponenţii proiectului de Lege cu privire la egalitatea de şanse manipulează în mod cinic informaţia zăpăcindu-i pe oameni cu aberaţii groteşti. Spuse pe nume, lucrurile stau în felul următor:

  1. Homosexualitatea nu este contagioasă. Legea nu este despre homosexualitate, ci despre minorităţi de orice fel. Care sunt discrimaţi tacit din cauza faptului că majoritatea dictează regulile de joc în domenii care nu ţin de joacă. Convingerile religioase sau orientarea sexuală nu au nici o treabă cu îndeplinirea obligaţiunilor de serviciu. Dar oamenilor nu le plac cei care sunt diferiţi. Şi li se trânteşte uşa în nas.
  2. Legea cu privire la egalitatea de şanse nu se referă la căsătorii, adopţii şi culte religioase. Ea stipulează negru pe alb că uniunea prin căsătorie se face între bărbat şi femeie. Părinţi pot fi un bărbat şi o femeie. Cultele religioase sunt libere să-şi vadă de convingerile lor. Aşa scrie în alin.(I) din articolul 2. Literele a), b) şi c).
  3. Homosexualitatea nu ţine de principiile şi valorile europene. Toleranţa ţine de principiile şi valorile europene. E un principiu care-ţi dictează să-i accepţi pe cei care sunt altfel decât tine. Fiindcă aşa e mai bine pentru toţi. Mâine ai putea să fii şi tu altfel. Place ideea? Când unii politicieni şi sacerdoţi afirmă că europenii ne impun principii şi valori străine poporului nostru, vor să zică că toleranţă e ceva stăin pentru moldovenii creştini?
  4. Zeloţii ortodocşi se precipită din cauza faptului că deja încalcă mai multe prevederi ale numitului proiect de lege. De aceea vor ca el să rămână în fază de proiect. Fiindcă dacă intră în vigoare, ei vor fi pasibili răspunderii disciplinare, civile, contravenţionale şi penale, conform legislaţiei în vigoare.

Legea trebuie aprobată. Nu pentru a obţine regim liberalizat de vize, ci pentru a învăţa să trăim mai civilizat. La început o să fie mai greu. Dar o să ne obişnuim.


Tags: , ,

Comments are closed.