July 26, 2011 Off

Directiva fantomelor

By in digresiuni

Pentru a obține autorizația de fantomă, fantoma trebuie să obțină licență de la Comisia Națională de Reglementare a Ființelor Imaginare (CNRFI). Licența se eliberează în decurs de 500 de secole din momentul aplicării. Pentru obținerea licenței fantoma trebuie să se conformeze cu următoarele criterii:

  1. să prezinte copia certificatului de naştere cu IDNP din treişpe cifre, confirmat notarial;
  2. să dispună de o saltea alb-imaculată, fosforescentă după posibilitate;
  3. să aibă niște lanțuri zornăitoare care corespund standardului ISO 9000;
  4. să nu aibă antecedente penale; și
  5. să dețină certificatul de calificare în calitate de fantomă emis de CNRFI.

CNRFI își rezervă dreptul să suspende licența eliberată în condițiile legii, în dependență de dispoziția matinală și după placul propriului mușchi. Orice decizie a CNRFI poate fi atacată în instanță în baza Legii contenciosului administrativ. Amin.

Cam asta-i senzația dominantă după lecturarea proiectului Legii privind piața de capital. Fain proiect. Totalmente harmonizat cu acquis-urile comunitare. Abstracţie pură pentru piaţa noastră firavă de capital. Excerciţiul de copy paste dezvoltă muşchii degetelor, însă nu dezvoltă instrumentele financiare. În consecinţă avem la mână nişte forme fără fond. În speranţa că fondul va apărea nitam-nisam pe formele gata făcute. Poate că şi astfel de mize au dreptul la existenţă.

Situaţia descrisă poate fi generalizată pentru întregul program de armonizare legislativă. Copiem harmonios, ne gândim la consecinţe ex-post. Şi io care mă gândeam că legile sunt o formă de intervenţie a statului asupra stării de fapt întru soluţionarea unei probleme reale pentru cetăţenii de rând. Şi că trebuie să reflectăm ex-ante asupra impactului. Not always.


Tags: , , , , ,

Comments are closed.