November 10, 2011 3

Animala

By in digresiuni

– Asta-i nenormal!!! Ei sunt mai răi decât nişte animale!

Fraza asta se referă la homosexuali şi-i rostită la microfon în faţa camerelor video de la “Moldova, ai televiziune”. Moldova, ai deficit de toleranţă, dar ce să-i faci dacă lănţujelul tău valoric arată aşa.

 1. Biserica: este un Mare Păcat!
 2. Marian Ilici: toţi sunt egali în faţa legii – heterosexualii nu-şi revendică drepturile în PMAN!
 3. Babele: ei sunt mai răi decât animalele!

Academia de Ştiinţe a Moldovei se abţine de la comentarii. O cercetare ştiinţifică la subiectul respectiv e menită, dar numai la comandă de stat şi la pachet cu lansarea primului satelit moldovenesc.

Opinia mea umilă este că pentru astfel de fraze trebuie să se facă puşcăria sau, ca minimum, să fie plesnit oratorul din târg cu o amendă usturătoare. Ca să-i treacă cheful de la declaraţii jignitoare la adresa unor cetăţeni care sunt altfel decât grosul populaţiei. E musai să existe aşa o prevedere în Legea privind anti-discriminarea, deşi folos tot nu e, căci proiectul Legii stă în debaraua Parlamentului Republicii fără şanse de izbândă. La UE cu noi.

Divaghez de la subiect: da animalele cu ce-au păcătuit? Tendinţa de a umaniza animalele face ravagii în Europa. Exemplu de toleranţă pervertită. În Catalonia a avut loc ultima coridă. S-a votat lege în Parlamentul regiunii autonome ca să se interzică o dată şi pentru totdeauna luptele cu taurii. Că e un măcel şi e dovadă de cruzime. Totuşi, tre să admitem că pe arenă toreadorul se expune unui risc. Un amărăştean simplu nu ar rezista în faţa fiarei. Iscusinţa îl ţine pe toreador în picioare, iar cine a urmărit o coridă de la primul până la ultimul tercio, învaţă să aprecieze frumuseţea duelului. Opinia mea umilă: noi mâncăm animale. Faptul că găina este măcelărită în scopuri culinare nu o face mai fericită decât taurul care a luptat în arenă pentru propria lui existenţă. Adevărat, găina e pasăre…

Şi din nou alături de temă. Zoşcenko zice în felul următor:

Человеку обязательно отдохнуть надо. Человек все-таки не курица. Курица — та может действительно в отпусках не нуждаться. А человеку без отпуска немыслимо.

De acord. Numai să-mi iau rucsacul.

Pa!


Tags: , , ,

3 Responses to “Animala”

 1. LILIANA says:

  paralela dintre homosexuali si taurii de la corida sau gaina беямозглая, mai mult dezorienteaza…

 2. Zenu says:

  totalmente de acord.

 3. Lucifer says:

  nice article 🙂
  Dar mie-mi placeau momentele alea rare cind taurul reusea sa-l impunga si sa-l mai tavaleasca cu coarnele pe toreador iar tot publicul raminea stupefiat de cruzimea ANIMALULUI care fara nici o mila il impunge pe toreador! 😀
  Corida era intr-adevar un joc superb, p/u ca oferea sansa sa ne arate cine-i bou cu adevarat.

  ps
  sweet ultionis