May 5, 2011 Off

Si? Mais Non

By in europa de vest, literatură

Omul ăsta a pornit-o la drum cu ferma convingere că umanitatea se împarte în două tabere: cei care administrează palme și cei care rabdă palme. A hotărât în sinea lui că el va fi Pălmuitorul.

Pălmuitorul a scris 400 de cărți. Io, care nu citesc puțin, am citit dublu în douăzeci de ani! Cariera lui de scriitor a fost mai lungă decât cariera mea de cititor. Chiar și așa, tre’ de înțeles că atâta vreme cât eu citesc patru cărți, el scrie una.

Pălmuitorul zice că s-a culcat cu 10 mii de femei. Admite, că din ele 8 mii erau prostituate. Era un connoisseur al bordelurilor. Se ținea de principiul că femeia trebuie să termine prima. După aia se dădea cu părerea dacă orgasmul ei a fost adevărat sau fals. Prima soție a pălmuitorului l-a prins în pat cu servitoarea. El a insistat să nu facă caz din asta din moment ce s-a culcat cu toate prietenele ei. I-a dat papucii când a întâlnit-o pe a doua. Soția cea nouă nu avea obiecții. Îi ținea companie în bordeluri. Bavarda cu metresa în timp ce el își făcea de cap. Dacă se întorcea înainte ca ea să-și fi terminat discuția, îl trimitea înapoi pentru încă o tură.

Da? Ba bine că nu.

În final Pălmuitorul a fost pălmuit. Soția nr.2 a fost cea care i-a dat papucii. Căci o plictisea în pat. Maică-sa i-a întors toți banii pe care Pălmuitorul îi transmitea timp de 44 de ani. Fiică-sa a făcut depresie și și-a tras un glonte în cap.

by David Levine

Ce-i asta? Karma? Pălmuitorul ajunge întotdeauna pălmuit.

Pălmuitorul pălmuit se chema Georges Simenon. Da, da, autorul lui Maigret. După ce a decedat maică-sa nu a mai scris nici un roman. Și-a scris doar autobiografii. Variații ale unei singure autobiografii. A făcut ce a poftit? De fapt a făcut ceea ce a crezut că trebuie să vrea un Pălmuitor.

M-a intrigat. L-am evitat pe Maigret din cauza lui Jean Gabin. Nu știu cum dar prea bu-bu-bu era. De parcă avea un cartof fierbinte în gură.

În opinia soției nr.2 omul celor 10 mii de femei a exagerat. O mie două sute i s-a părut o cifră mai aproape de realitate. Mă uit la mutrișoara lui și parcă-mi vine să o cred. Dar cine știe?

P.S. Despre Pălmuitor am citit la Julian Barnes în „Tour de France”. Tot acolo am citit despre Vian, Brel, Courbet, Baudelaire, Flaubert și alte somități francofone. Recomand.

 


Tags: , , ,

Comments are closed.