May 29, 2010 10

Eurotrash & eurokitsch

By in eurovision

Știut lucru, porcul în ajun nu se îngrașă, însă dezbaterea filozofică despre diferența dintre eurotrash și eurokitsch începe acuma. Trash înseamnă gunoi, însă eurotrash este egal cu „bun” anume din cauza că nu pretinde nimic. Se complace în propria mediocritate și este conștient de acest fapt. Există muzică pentru minte, pentru inimă și pentru fund. Organul din urmă (chiar e din urmă) tot vrea calitate. Eurotrash livrează muzică de calitate pentru fund.

Eurokitschu? Merită să mai vorbim despre el? Ăsta apelează la patriotism, vinde fundu de suflet și se vrea simbol al identității naționale. Să-l dăm naibii.

Ediția din anul ăsta a Eurovizionului norvegian bucură cu mult eurotrash și puțin eurokitsch. Realmente, bulgarii și slovacii n-au fost pe fază și s-au făcut de râs. Mă gândeam la un top invers, dar zău că nu merită efortul. Uitatul uitat să fie și să nu ne mai amintim de el niciodată.

Din motive greu de înțeles (dar lesne de ghicit) am să o las în afara discuției pe Paula Selig & Ovi (ce nume inspirat!) și odată cu ei – pe Sunstroke Project și Olia Tira. Să plătească birul fraților de dincoace /de peste Prut cine vrea, eu anul ăsta mă abțin. Sin esfuerzo.

Prin urmare, sucomb în eurotrash. Juisez de rând cu toată lumea.

Favorita? Lena. Indubitabil. E sexușcă. Când zice de underwear mă topesc, iar când sloboade vocalul său ascuțit provoacă niște microorgasme foarte subtile. E tare sora nemțoaică. După mine – cea mai tare!

Urmează favoritu. Petr Nalitch. Din punct de vedere al lansării un Pavel Turcu cu voce, inspirat, carismatic, simpatic. Nu e Guitar, dar înmoaie inima la cel mai înalt nivel. Faptul că n-a trecut prin mașina de tocat Alla Pugaciova merită toate aplauzele. E omul nostru. Să-l votăm!

Pe locul trei vine greco-armeanca Eva Rivas. Sunt împărțit în două. Notele de patriotism (duduk, versurile) mă teleportează într-o stare de alertă. Dar Eva își flutură dezinvolt pletele și io mă topesc, accept, sucomb, sucomb… Are șanse mari. Mai mari decât favorita & favoritu. S-o votăm din principiu ca să câștigăm pareul.

Cine mai place? Ucraineanca cu nume gender-conștient Aliosha. E superbună și supergreșită d.p.d.v. eurovizionistic. Ce păcat. 🙁

Turcii de la maNga sunt mai creativi decât cea mai mare parte de euromediocrități. Piesa a la Muse e bunicică. De-ar mai rrupe ar fi tare mișto. Într-o conjunctură potrivită ar face să salte anumite facultăți mentale.

Balticii sunt simpatici în perseverența lor de a sfida principiile eurovizionului. Chiar sunt buni la ceea ce fac. De ce lumea crede că participarea e doar despre câștig? Imaginea smart se construiește și de pe principiile anti-establishment. Superfaini chiloțeii glitter-rock.

Ne-am lămurit? Acuma dați-i drumul animalului din cușcă. 🙂

Hai.

Tags: , , , , , , ,

10 Responses to “Eurotrash & eurokitsch”

 1. Victoria* says:

  Ovi vine de la Ovidiu 🙂

  P.S. si eu care credeam ca Madrizen e fan Opa :)) cantecelul ala cantat de baietii fierbinti din Grecia :))

  • Zenu says:

   Rotunjirile astea dau de bănuit :D. Creadeam că vine de la ou. Sunt fan al grecilor (cu toată hărnicia lor legendară) și a tavernei Opa de vis-a-vis de Beerplatz. Cântecul însă e mai degrabă călduț decât fierbinte. Συγγνώμη.

 2. […] This post was mentioned on Twitter by Zenu, Zenu. Zenu said: Eurokitchu & Eurotrashu. Sugestii pentru a arunca cu banu în #eurovision. http://ht.ly/1RBui […]

 3. mihnea says:

  Preferata mea e Aliosha si mi-a placut si Anna Bergendahl chiar daca n-a intrat in finala (desi a cam exagerat cu jocul scenic).

 4. anna says:

  Rusia chiar ,chiar iese din “anonimat” anul asta.Imi place tare de Nalitch,dar daca se ducea cu Guitar…facea furori. 🙂

 5. Zenu says:

  Apoi cu turmulița noastră mioritică, care votează geopolitic, nu mai zvârl banu. Maică, niciun vot câștigătorului. Câtă miopie. Să voteze ministrul de externe la anul că io deja am să economisesc impulsurile.

  Dar oricum Lenuța-i maladeață!!! Ich lieben Lena 😉

 6. Horovitza says:

  Ovi si Paula se ling =))

 7. rodelu says:

  Pe Petr l-asi manca uns pe paine cu unt dimineata la ceai. Taaaaaare-i scump si smekeeeeer. M-a cumparat cu ochii caprui, privirea naiv de profunda si fularul enorm, pe care tot imi vine sa i-l aranjezi. Taaare pacatos. Pe nemtoaika nu am privit-o ca m-am dus la culcare. Da nu-mi pare rau ca l-am vazut pe Petr.